Donderdag 18 juni

Programma (gratis)

12.00 – 00.00 uur

Volvo Ocean Race Experience
Kidsprogramma
Volvo Ocean Race film
Watersportactiviteiten
Volvo Ocean Race Museum
 Aankomst Volvo Ocean Race schepen*
Scholenactiviteit
Lezing ex-Volvo Ocean Race zeiler
Live muziek
Shops

Concerten (kaarten)

20.00 uur – 23.00 uur
(terrein open vanaf 18.30 uur)

Concert Het programma wordt binnenkort op volvooceanracefestivaldenhaag.com bekend gemaakt.

Naar kaarten

Vrijdag 19 juni

Programma (gratis)

09.00 – 01.00 uur

 Volvo Ocean Race Experience 
 Kidsprogramma
 Volvo Ocean Race film
Watersportactiviteiten
Volvo Ocean Race Museum
 Aankomst Volvo Ocean Race schepen*
 Recordpoging
 Meet & Greet Volvo Ocean Race zeiler
 Live muziek
 Shops

Concerten (kaarten)

18.30 uur – 0.00 uur
(terrein open vanaf 17.00 uur)

 Concert met optredens van de Golden Earring, Racoon en DI-RECT.

Naar kaarten

Zaterdag 20 juni

Programma (gratis)

09.00 – 00.00 uur

 Volvo Ocean Race Experience 
 Kidsprogramma
 Volvo Ocean Race film
 Watersportactiviteiten
 Volvo Ocean Race Museum
 Vertrek Volvo Ocean Race schepen
 Lezing ex-Volvo Ocean Race zeiler
 Meet & Greet Volvo Ocean Race zeiler
 Live muziek
 Shops

Concerten (kaarten)

16.30 uur – 23.00 uur
(terrein open vanaf 15.00 uur)

 Concert met optredens van Anouk, Typhoon, Gers Pardoel, Nielson en Miss Montreal.

Naar kaarten

In verband met de variabele aankomsttijden van de boten kan het zijn dat we donderdag of vrijdag ook ‘s nachts open zijn. Alle tijden en het programma zijn onder voorbehoud.

Wilt u op het festival aanwezig zijn met uw bedrijf? Bekijk hier de hospitality arrangementen.

*Aankomst en vertrek race

Het Volvo Ocean Race Festival is een tussenstop in het officiële traject van de Volvo Ocean Race 2014-2015 van Lorient, Frankrijk, naar de finish in Gothenburg, Zweden. De zeilers zijn dan al acht maanden onderweg en hebben al zo’n 65.000 km gezeild. Op 16 juni om 17.00 uur zullen de schepen vanuit Lorient vertrekken richting Scheveningen.

Wanneer de boten precies de haven van Scheveningen binnen varen hangt natuurlijk af van de wind, maar de verwachting is dat de schepen op 18 of 19 juni in Scheveningen arriveren. De havenhoofden zijn daarbij de ‘finishlijn’. Op zaterdag 20 juni vertrekken de schepen in exact dezelfde volgorde, met dezelfde tussentijd waarop ze binnenkwamen. Een spectaculair gezicht. Speciaal voor de fans zeilen de boten nog een extra ronde voor de Scheveningse kust, alvorens koers te zetten naar de eindfinish in Gothenburg.

Volg de (social) media voor de definitieve vertrektijd!

Wil je weten hoe je de Volvo Ocean Race kan winnen? Kijk dan ook eens bij de puntentelling.

Verwachte aankomst datum race

Hieronder vind je het overzicht van de verwachte aankomst datum van de eerste boot.

10
17 juni
38
18 juni
50
19 juni
2
20 juni

De Volvo Ocean Race experience

De eye catchers zijn natuurlijk de raceboten, die je van dichtbij kunt bewonderen. Altijd al willen weten hoe het voelt om achter het roer te staan van een Volvo Ocean 65, hoe de bedjes liggen benedendeks of hoeveel privacy het toilet biedt? De Volvo Ocean Experience geeft je letterlijk een kijkje in de keuken van een VO65. Deze doormidden gezaagde raceboot is voor iedereen toegankelijk. De Volvo Ocean Race staat garant voor spectaculaire filmbeelden, die je kunt zien in de mini-bioscoop. De film wordt gecombineerd met de Volvo Ocean Race quiz met de cryptische naam ‘Another day at the office’. En je kan natuurlijk op de foto met de Volvo Ocean Race Trophy!

Zou je als vrijwilliger willen helpen bij deze Volvo Ocean Race Experience? Kijk dan eens bij vrijwilligers.

Kidsprogramma

Het Volvo Ocean Race Festival is voor grote en kleine zeebonken. Kinderen kunnen gratis zeilen, surfen, kanoën en suppen. Bovendien kom je tijdens het festival alles te weten over de watersport, de zee, de natuur en het teamwork. Een ontmoeting met of een kinderpresentatie van een echte Volvo Ocean Race-zeiler kan natuurlijk ook niet ontbreken! En als je daar een beetje trek van krijgt, zijn er genoeg standjes waar je een hamburger met frietjes of iets anders lekkers kunt krijgen.

Wil je meer weten over de Volvo Ocean Race? Kijk dan ook eens bij race.

Watersportactiviteiten

Tijdens het Volvo Ocean Race Festival worden er verschillende watersportactiviteiten georganiseerd op het water en op de wal. Er zijn clinics waarbij je zelf een aantal watersporten kan uitproberen zoals; golfsurfen, kiten, windsurfen, suppen en catamaranzeilen.

Ook zijn er diverse demonstraties en een aantal wedstrijden, die vanaf de wal en de havenhoofden te volgen zijn. Een publieksspektakel waar iedereen welkom is!

De haven van Scheveningen is niet toegankelijk voor boten van bezoekers tijdens het festival. De haven van Scheveningen is onderdeel van het Volvo Ocean Race Festival-terrein en op last van de Havendienst niet toegankelijk voor boten van bezoekers.

Booteigenaren met een vaste ligplaats in Scheveningen hebben wel toegang tot de haven.

Concerten

Net als de Volvo Ocean Race gaat ook het festival ’s avonds gewoon door. Dan barst het feest los en kun je dansen en meezingen met grote Nederlandse artiesten. Het Volvo Ocean Race Festival Den Haag is gratis toegankelijk. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken of aan de diverse activiteiten deel te nemen. Voor de concerten in de avonden moet wél kaarten gekocht worden.

Let op: Kom je met de auto, vergeet dan niet om bij je kaart voor de optredens ook een parkeerkaart te kopen!

De line-up voor vrijdag en zaterdag is bekend:
19 juni: Golden Earring, Racoon, DI-RECT
20 juni: Anouk, Typhoon, Gers Pardoel, Nielson en Miss Montreal

Anouk

Anouk geeft slechts acht concerten in 2015, heeft eind vorig jaar een geweldige nieuwe plaat uitgebracht en is sinds haar eerste hit in 1997 niet meer weg te denken uit de hitlijsten. De Haagse zangeres staat 20 juni op het podium van het Volvo Ocean Race Festival.

Racoon

Deze sympathieke van oorsprong Zeeuwse band betovert elk festival met hun gevoelige liedjes. En met hun zojuist verschenen album ‘All In Good Time’ voegen ze nog eens elf juweeltjes toe aan hun repertoire. Op 19 juni staan ze op het Volvo Ocean Race Festival.

DI-RECT

De energieke rocksongs van DI-RECT domineren de hitlijsten al sinds 2001. Inmiddels is de band een zanger verder, een toetsenist rijker en hebben ze talloze optredens op hun naam. Deze live-act staat garant voor spektakel op 19 juni op het Volvo Ocean Race Festival.

Miss Montreal

Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal, weet met gitaar en haar hese stem heerlijke luchtige liedjes te produceren. Onlangs scoorde ze nog een grote hit met ‘Say Heaven Say Hell’. Op 20 juni staat ze op het podium van het Volvo Ocean Race Festival.

Golden Earring

Deze Haagse band behoeft geen introductie meer. Al dik vijftig jaar rocken ze de hitlijsten in binnen- en buitenland met wereldhits als Radar Love, Going to the run en Twilight Zone. En op 19 juni rocken ze in hun thuishaven op het Volvo Ocean Race Festival Den Haag.

Typhoon

De Volkskrant omschreef zijn laatste album Lobi Da Basi als een potentiele klassieker. De teksten van de Zwolse rapper zijn geraffineerd en poëtisch, terwijl zijn muziek zich niet in één stijl laat vangen. Als de zon op 20 juni niet schijnt breekt ‘ie wel door met Typhoon.

Nielson

Deze singer-songwriter brak door met zijn nummer ‘Beauty & de brains’, scoorde een hit met Miss Montreal met het liedje ‘Hoe’ en stond vorig jaar maar liefst 21 weken in de top 40 met zijn catchy meezinger ‘Sexy als ik dans’. Op 20 juni staat hij op het Volvo Ocean Race Festival.

Gers Pardoel

De Brabantse rapper zette met zijn debuutalbum de toon. De eerste single ‘Ik neem je mee’ werd niet alleen een dikke nummer 1 hit, maar is de succesvolste Nederlandstalige Top-40 hit ooit. Vorig jaar bracht hij zijn tweede album uit en op 20 juni staat Gers Pardoel op het Volvo Ocean Race Festival.

Twee soorten kaarten
Er zijn twee soorten kaarten te koop voor de muziekconcerten van het Volvo Ocean Race Festival. De kaarten voor het Voorste Vak,à €50,- zijn uitverkocht. Indien er later nog kaarten beschikbaar komen in het Voorste Vak houden we geïnteresseerden op de hoogte via de nieuwsbrief. Reguliere kaarten zijn nog wel beschikbaar à €25,-.

Koop nu je kaarten!

Programmering donderdag 18 juni volgt
De artiesten voor vrijdag 19 en zaterdag 20 juni zijn bekend. De programmering voor donderdag 18 juni maken we in een latere fase bekend als er meer duidelijkheid is over de aankomsttijd van de raceboten. Voor alle duidelijkheid, donderdag 18 juni is het Volvo Ocean Race Festival terrein gratis toegankelijk en iedereen is uiteraard van harte welkom om deze avontuurlijke race ook op 18 juni in elk geval virtueel te beleven. Ook als de boten nog niet gearriveerd zijn.

Wil je als eerste van het nieuws rondom het Volvo Ocean Race Festival Den Haag op de hoogte zijn?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Wilt u met uw bedrijf aanwezig zijn? Kijk dan naar onze hospitality mogelijkheden.

Marine

Een hoogtepunt op het Volvo Ocean Race Festival is de aanwezigheid van de Nederlandse Marine. Zij komen met het geavanceerde schip Zijner Majesteits Groningen naar de haven van Scheveningen. Dit ‘Schip van het Jaar 2012’ wordt onder meer ingezet voor antipiraterij- en drugsbestrijdingsoperaties tot kustwachttaken. En het leuke is: iedereen mag het schip bezoeken.

Dus kom langs en test je kracht op de klimwand, neem een kijkje in de duiktank of vaar een fregat in de simulator.

Side events

Binnenkort is hier meer te lezen over de side events die plaats vinden voor het Volvo Ocean Race Festival.

Wil je weten of er al meer bekend is over de side events? Kijk dan eens bij nieuws.

Praktische info

Hieronder vind je praktische info over het festival terrein en het concert terrein.

Praktische informatie over het festivalterrein

 • Toegang: Het festivalterrein is gratis toegankelijk, maar vol = vol.
 • Sigaretten: Op het festivalterrein zal er geen verkoop van sigaretten plaatsvinden, houd hier dus vooraf rekening mee.
 • Betalen: Op het terrein wordt uitsluitend betaald met munten. De munten kunnen met contant geld of met PIN worden betaald. Munten zijn voor het hele weekend geldig. Munten zijn retourneerbaar, maar beperkt tot de door de organisatie op het terrein aangegeven tijdstippen.
 • Beveiliging en EHBO: Op het terrein bevindt zich een EHBO-post en mobiele EHBO-teams die je indien nodig kunt raadplegen. Bij medische problemen kun je naar de dichtstbijzijnde EHBO-er of beveiligingsbeambte gaan om het probleem te melden. Zij zullen je op professionele wijze ondersteunen bij het oplossen van het probleem. De beveiliging en de EHBO houden de gasten van het Volvo Ocean Race festival en omgeving zo goed mogelijk in de gaten. Wij willen ook jou vragen om een oogje in het zeil te houden. Zo kunnen we samen ongewenste situaties snel oplossen. Probeer bij eventuele calamiteiten rustig te blijven, luister naar de presentatoren en houd de videoschermen in de gaten voor verdere instructies.
 • Informatie op het terrein: Er bevindt zich een informatiebalie op het terrein. Deze zal duidelijk op de plattegrond worden weergeven.
 • Huisregels: Om er zorg voor te dragen dat iedere bezoeker het leuk heeft bij het Volvo Ocean Race festival zijn er huisregels opgesteld. Iedere bezoeker dient zich aan deze huisregels te houden.
 • Klik hier om de huisregels van het festival terrein te bekijken.
 • Vragen: Mocht je alsnog vragen hebben over het Volvo Ocean Race Festival, neem dan contact met ons op via

Praktische informatie over het concertterrein

 • Toegang: Het concertterrein van de Volvo Ocean Race is alleen toegankelijk met een geldig toegangsbewijs. Kaarten voor de concerten koop je op onze website, of via Eventim. Als er op de website staat vermeld dat de kaarten voor het Volvo Ocean Race Festival Den Haag zijn uitverkocht, zullen deze niet meer worden verkocht via de officiële verkoopkanalen.
 • Als je twijfelt of je bestelling goed is doorgekomen kun je bellen met Eventim via 0900-1353 (45 cpm) of neem contact op via het contactformulier.
 • Sigaretten: Op het concert terrein zal er geen verkoop van sigaretten plaatsvinden, houd hier dus vooraf rekening mee.
 • Betalen: Op het terrein wordt uitsluitend betaald met munten. De munten kunnen met contant geld of met PIN worden betaald. Munten zijn voor het hele weekend geldig. Munten zijn retourneerbaar, maar beperkt tot de door de organisatie op het terrein aangegeven tijdstippen.
 • Beveiliging en EHBO: Op het terrein bevindt zich een EHBO-post en mobiele EHBO-teams die je indien nodig kunt raadplegen. Bij medische problemen kun je naar de dichtstbijzijnde EHBO-er of beveiligingsbeambte gaan om het probleem te melden. Zij zullen je op professionele wijze ondersteunen bij het oplossen van het probleem. De beveiliging en de EHBO houden de gasten van het Volvo Ocean Race festival en omgeving zo goed mogelijk in de gaten. Wij willen ook jou vragen om een oogje in het zeil te houden. Zo kunnen we samen ongewenste situaties snel oplossen. Probeer bij eventuele calamiteiten rustig te blijven, luister naar de presentatoren en houd de videoschermen in de gaten voor verdere instructies.
 • Informatie op het terrein: Er bevindt zich geen informatiebalie op het concert terrein. Er is wel een informatiebalie op het festival terrein aanwezig. Deze zal duidelijk op de plattegrond worden weergeven.
 • Huisregels: Om er zorg voor te dragen dat iedere bezoeker het leuk heeft bij het Volvo Ocean Race festival zijn er huisregels opgesteld. Iedere bezoeker dient zich aan deze huisregels te houden.
 • Klik hier om de huisregels van het concert terrein te bekijken.
 • Vragen: Mocht je alsnog vragen hebben over het Volvo Ocean Race festival, neem dan contact met ons op via

Locatie

Routebeschrijvingen auto

 • A44 vanuit Wassenaar; volg de route borden P Volvo Ocean Race
 • A4 vanuit Amsterdam ; volg bij Leidschendam de route borden P Volvo Ocean Race
 • A12 vanuit Utrecht; volg bij Zoetermeer de route borden P Volvo Ocean Race.
 • Vanuit Rotterdam volg bij Delft Noord; volg de route borden P Volvo Ocean Race.

Parkeren
In de directe omgeving van het evenemententerrein is vrijwel geen ruimte om te parkeren of er is betaald parkeren. Daarnaast is het bij zomerse temperaturen erg druk in Scheveningen. Het is niet verstandig met de auto naar Scheveningen te komen. Vanaf de parkeerplaatsen rijden er pendelbussen die je tot vlak voor de ingang van het evenemententerrein brengen. Voor deze pendelbus heb je een parkeerkaart nodig die je online kan kopen voor € 15,- Heb je geen parkeerkaart dan kan je geen gebruik maken van de pendelbus.

Openbaar vervoer
Check ruim van tevoren de website van de NS en eventueel 9292.nl checken op werkzaamheden en de laatste treinen/trams/bussen naar huis. Het programma is later klaar dan de laatste OV-bus en Tram rijdt. Plan dus goed je reis van te voren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Adresgegevens

Volvo Ocean Race Festival Den Haag
Kranenburgweg 211
2583 ER Den Haag